RETRAITE IN DE BOURGOGNE

Rust, ruimte & reflectie
 

IN HET KORT

Behoefte aan rust, ruimte en reflectie? Herstellen van stress en (dreigende) burn-out? Stilte, alleen zijn en de natuur zijn helende elementen voor een overbelaste geest. Wij bieden die mogelijkheid op een goed bereikbare locatie in de zuidelijke Bourgogne. Op deze schitterende locatie zijn prachtige kamers en is  serene rust te  vinden gecombineerd met een fantastisch uitzicht op de Saone vallei met in de verte de Jura en de Mont Blanc.​ Niets hoeft, behalve tot rust leren komen. Naar wens zijn gesprekken met een psycholoog mogelijk.

Genieten van onze locatie en toch bezig zijn? Ook dat kan! Hieronder ziet u de mogelijkheden. Zelf uw programma verzorgen bij ons? Neem contact op.

  • Gewoon de rust ervaren!

  • Herstel van stress en burn out

  • Studieweken geschiedenis, cultuur en filosofie

  • Muziekreizen (Taizé, magistrale orgels)

  • Marriage courses

  • Tekenen en schilderen

  • Taalcursussen

 

Onze kamers

La Montagne Bourgogne heeft kamers en ruimtes in alle soorten en maten beschikbaar. Van eenpersoonskamers en tweepersoonskamers tot familiekamers.

 

FACILITEITEN

Ontbijt op aanvraag

Wifi

 

Tuin

Housekeeping

 

Zwembad

 

Diner op aanvraag

​​

 

GALLERIJ

1/3
 

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Rust en ruimte vallen eigenlijk samen met onze locatie . Het verblijf beschikt dan ook over een grote, mooie tuin. Met weilanden er bij omvat het terrein maar liefst 5 hectare. Daarnaast is er voor de liefhebber eventueel genoeg te beleven rondom Tournus!

Tournus

 

Een charmant stadje op slechts een paar minuten afstand van locatie waar de Romaanse abdij en de Sante-Madeleine kerk centraal staan. Verder neemt de gastronomie een belangrijke plaats in: Tournus heeft de meeste Michelin-sterren per inwoner van Frankrijk.

Parc Naturel Régional du Morvan

 

Prachtig, rustig en heuvelachtig massief waar naar hartelust wandelend of fietsend, tussen de groene bossen en blauwe meren, van de natuur genoten kan worden.

Abdij van Fontenay

 

Dit stukje UNESCO werelderfgoed is midden in de groene bossen van de Bourgogne te vinden. Het is de oudste cisterciënzer klooster van Frankrijk en een mooie rustgevende plek in een groene omgeving!

Lac Laives

 

Op een steenworp afstand van onze locatie bevindt zich "Lac Laives". Een prachtig zwem- en vismeer met een strandje waar waterfietsen en kano's gehuurd kunnen worden.

Taizé, Mâcon, Dijon, Cluny & Beaune


Onze locatie is een mooie, rustige uitvalsbasis voor het ontdekken van de diverse culturele dorpen en steden in de Bourgogne.

Wandelen, fietsen en vissen

 

In de groene omgeving in en rondom Tournus zijn veel opties om de omgeving te verkennen te voet of fietsend (mountainbike). Tevens is er  in de buurt een forellenvijver en kan er bij de Saône (met visvergunning) naar karpers en meervallen gevist worden.

 

Tel: +31 6 22 13 93  72

CONTACT